Υπηρεσίες

Αρθροπλαστική Ισχίου

αρθροπλαστικη ισχιουαρθροπλαστικη ισχιου
Στο Ορθοπαιδικό μας κέντρο (Ορθό-Σώμα) η χρήση σύγχρονων και καινοτόμων χειρουργικών τεχνικών έχει σαν στόχο το βέλτιστο χειρουργικό αποτέλεσμα, την ελαχιστοποίση του χρόνου νοσηλείας και την ταχεία αποκατάσταση των ασθενών. 
Μέσα από εξατομικευμένα πρωτόκολλα (ERAS) προσαρμόζουμε το χειρουργείο στις ανάγκες του κάθε ασθενούς. 

H αρθροπλαστική ισχίου είναι  η εξειδικευμένη επέμβαση που εφαρμόζεται για να προσφερει οριστική λύση στην οστεοαρθρίτιδα της πάσχουσας άρθρωσης.

Κατά την ολική αρθροπλαστική ισχίου γίνεται  η αντικατάστασή των φθαρμένων και επώδυνων επιφανειών της άρθρωσης. Τοποθετείται μία τεχνητή άρθρωση η οποία προσομοιάζει στην φυσική της κινηση προσφέροντας ανακουφιση απο τον πόνο και άριστη λειτουργικότητα. Η επέμβαση διενεργείται μέσα απο μονοπάτια τα οποία επιλέγει ο χειρουργός προκειμένου να επιδιορθώσει τις φθορές. Τα μονοπάτια αυτά ονομάζονται προσπελάσεις. Η τάση στις μέρες μας είναι οι ορθοπαιδικές επανορθωτικές επεμβάσεις  να πραγματοποιούνται σεβόμενες την ανατομία χωρίς να διαταράσσουν μύες και νευραγγειακές δομές. Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικά χειρουργικά εργαλεία και μέσα απο διαδρομές δια μέσου των μυών χωρίς την αποκόλληση αυτών.Τέτοιες διαδρμές-μονοπάτια ακολουθούμε σε τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας.

Οι βασικές τεχνικές που ακολουθούμε
αρθροπλαστικη ισχιου ελαχιστης επεμβατικοτητας

Αρθροπλαστική ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας ALMIS

Όπως σε κάθε άρθρωση έτσι και στο ισχίο oταν ο χόνδρος φθαρεί η άρθρωση διαταράσσεται λειτουργικά. H αποκατάσταση της άρθρωσης επιτυγχάνεται με χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης του κατεστραμένου χόνδρου με προθέσεις-ενθέματα.

Ο χειρουργός σήμερα μπορεί  να  προσπελάσει (προσεγγίσει) την άρθρωση του ισχίου από διαφορετικά χειρουργικά  μονοπάτια. Οι σύγχρονες επιλογές παρουσιάζουν ποικιλία χειρουργικών τεχνικών ελάχιστης επεμβατικότητας . Μια  Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Επέμβαση (MIS) χαρακτηρίζεται από μειωμένη τομή δέρματος με ταυτόχρονη διατήρηση των μυών και τενόντων που απαντώνται στο μονοπάτι προς  την άρθρωση.

Μία απο αυτές είναι και η τεχνική ALMIS η οποία παρουσιάζει ουσιαστικές διαφοροποιήσεις απο την “συμβατική” χειρουργική προσπέλαση.

Αρθροπλαστική ισχίου Fast Track (ταχείας αποκατάστασης)

Το fast track ή ERAS δεν αφορά τρόπο εκτέλεσης της ολικής αρθροπλαστικής, αλλά πρωτόκολλο που περιλαμβάνει συνδυασμό αναισθησιολογικής φροντίδας, φαρμακευτικής αγωγής και φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης.

Τα πρωτόκολλα ταχείας κινητοποίησης (fast track – Εnhanced Recovery After Surgery) χρησιμοποιούνται στην Ορθοπαιδική και έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή πρακτική του σύγχρονου Ορθοπαιδικού Χειρουργού.

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

ολικη αρθροπλαστικη ισχιου

Το  ισχίο  αποτελεί  τη μεγαλύτερη άρθρωση στον ανθρώπινο σκελετό και μία από τις σημαντικότερες για τη σωστή λειτουργία του σώματος στην κίνηση.

Όπως σε κάθε άρθρωση έτσι και στο ισχίο τα οστά περιβάλλονται από ένα προστατευτικό ιστό που ονομάζεται χόνδρος. Όταν ο χόνδρος φθαρεί η άρθρωση διαταράσσεται λειτουργικά. Τα αίτια της διαταραχής ποικίλουν με συνηθέστερα την προχωρημένη ηλικία ( εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα ), τα ατυχήματα ( μεταταραυματική αρθρίτιδα ) και τέλος διάφορες παθήσεις – αυτοάνοσα νοσήματα (με κυριότερη τη ρευματοειδή αρθρίτιδα). Η  θεραπεία  εκλογής σε αυτές τις περιπτώσεις φθοράς   είναι η ολική αρθροπλαστική, η αντικατάσταση  δηλαδή της  άρθρωσης  με  ενθέματα – προθέσεις.

Ο σκοπός της επέμβασης είναι η εξάλειψη του πόνου και η επαναφορά της άρθρωσης σε  άριστη  λειτουργικότητα. Όλα τα παραπάνω βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

ολικη αρθροπλαστικη ισχιου
Τα Υλικά

Η Αρθροπλαστική σήμερα διενεργείται με καινοτόμα υλικά που προσφέρουν εγγυημένη μακροβιότητα. Την αντοχή των υλικών αρθροπλαστικής στον χρόνο εγγυάται αφενός η ορθή τοποθέτηση τους (συνυφασμένη με την χειρουργική εμπειρία) αφετέρου η ποιοτική αναβάθμισή τους.

Η σχεδίαση σύγχρονων υλικών, όπως το Τιτάνιο και το ακόμα πιο εξελιγμένο Ταντάλιο, επιτρέπουν καλύτερη πρώιμη σταθεροποίηση της πρόθεσης στο οστό. Διασφαλίζουμε με τον τρόπο αυτό  τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλέστερης μετεγχειρητικής φόρτισης.

Η τεχνητή άρθρωση

Η  τεχνητή  άρθρωση  είναι  μια σφαιρική  διάρθρωση,  που  αποτελείται  από  έναν  στειλεό  (υποκαθιστά ανατομικά το μηριαίο ),  μία  κεφαλή (σφαίρα)  και  ένα κυπέλλιο  κοτύλης  (οπου υποδέχεται την τεχνητή κεφαλή).

 • Ο στειλεός είναι συνήθως κατασκευσμένος από κράμα τιτανίου, το οποίο εγγυάται μέγιστη βιοσυμβατότητα.
 • Η μηριαία κεφαλή είναι κατασκευασμένη από κεραμικό ή μέταλλο(η επιλογή γίνεται απο τον ορθοπαιδικό χειρουργό με βάση συγκεκριμένα κριτήρια) 
 • το κυπέλλιο είναι κατασκευασμένο από κράμα τιτανίου στην επιφάνεια του οποίου υπάρχει πορώδης επικάλυψη η οποία εγγυάται τέλεια οστεοενσωμάτωση. Μια εσωτερική επένδυση του κυπελλίου, από κεραμικό ή από πολυαιθυλένιο (πλαστικό υλικό), εξασφαλίζει μια μακρά διάρκεια ζωής της τεχνητής άρθρωσης, ακόμη και όταν φορτίζεται έντονα.
Πόνος

Η εξέλιξη της φαρμακολογίας (αντλίες πόνου – Patient Controlled Analgesia, χορήγηση αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων) μας επιτρέπουν σήμερα να διαχειριζόμαστε τον μετεγχειρητικό πόνο σε επίπεδα τα οποία είναι απόλυτα ελεγχόμενα και οι ασθενείς επανέρχονται στις καθημερινές τους δραστηριότητες τους χωρίς επώδυνους περιορισμούς. Η κατάλληλη αναισθησιολογική τεχνική (επισκληρίδιος με αντλίες έγχυσης μετεγχειρητικά) εκμηδενίζει τα επίπεδα του πόνου και οι ασθενείς μας δεν βιώνουν το χειρουργείο ως μια δυσάρεστη εμπειρία. Επιπρόσθετα με τις χειρουργικές τεχνικές και τα πρωτόκολλα που επιλέγουμε ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και εύκολα διαχειρίσιμος.

Αποκατάσταση

Η μικρότερη σε έκταση και χρόνο επέμβαση προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στην νοσηλεία όσο και στην μετεγχειρητική αποκατάσταση των ασθενών. Ο μικρότερος τραυματισμός των ιστών και οστών επιταχύνει σημαντικά την επάνοδο των ασθενών, ελαχιστοποιόντας τις πιθανές επιπλοκές.

Πιό συγκεκριμένα η κινητοποίηση γίνεται χωρίς προβλήματα από την ίδια ημέρα.

Σε ποιους απευθύνεται;

H αρθροπλαστική είναι  η εξειδικευμένη επέμβαση που εφαρμόζεται για να προσφερει οριστική λύση στην οστεοαρθρίτιδα της πάσχουσας άρθρωσης.

Τα κυριότερα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας είναι ο προοδευτικά επιδεινούμενος πόνος και η δυσκαμψία στην άρθρωση. Στα αρχικά στάδια αυτό παρατηρείται όταν φορτίζεται το σκέλος. Αργότερα ο πόνος μπορεί να γίνει μόνιμος ακόμη και σε ηρεμία ή να αφυπνίζει τον ασθενή την νύχτα.

Με βάση τα παραπάνω  κατάλληλος υποψήφιος για αρθροπλαστική είναι:

 • Ασθενής με πόνο στο ισχίο κατά την διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων και ασκήσεων.
 • Ασθενής με πόνο στο ισχίο ακόμα και σε συνθήκες ηρεμίας της άρθρωσης διαταρράσοντας ακόμη και τον ύπνο των πάσχοντων .
 • Ασθενής που παρουσιάζει «δυσκαμψία» στο ισχίο δυσχαιρένοντας την κίνηση του.

Πόσο κοστίζει η ολική αρθροπλαστική ισχύου;

Το κόστος μίας Ολικής Αρθροπλαστικής εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες: Ο ασφαλιστικός φορέας του ασθενούς καλύπτει ένα μεγάλο μέρος από τα νοσήλεια και το βιοεμφυτέυσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται. Ο ασθενής καλύπτει τις ιατρικές αμοιβές και την συμμετοχή του στα νοσήλεια.

Σε γενικές γραμμές οι τιμές δεν αποκλείνουν αρκετά γιατί τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε επικοινωνία με τον χειρουργό έχουν διαμορφώσει το κόστος σε τιμές πακέτων. Οι τιμές στα πακέτα επεμβάσεων διαφοροποιούνται ΜΟΝΟ αν υπάρχει ανάγκη για χρήση εξειδικευμένων υλικών, συγκεκριμένη τεχνική, το νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς και τον τύπο του δωματίου (μονόκλινο ή δίκλινο). Στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα το κόστος επηρεάζεται και από τις ημέρες νοσηλείας. Πιθανά συνοδά ιατρικά προβλήματα ενδέχεται να χρήζουν προεγχειρητικής διερεύνησης με την συνδρομή άλλων ειδικοτήτων (καρδιολογικά, πνευμονολογικά, παθολογικά, νεφρολογικά, κ.α). Αυτό ενδέχεται να επηρεάσει το κόστος της επέμβασης.

Εξαίρεση από τις χρεώσεις επωφελούνται οι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στην κάλυψη που τους παρέχουν οι περισσότερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με την προϋπόθεση ότι δεν υπάγονται σε εξαιρέσεις και ειδικούς όρους. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι το κόστος σήμερα δεν είναι απαγορευτικό και για κάθε περίπτωση υπάρχουν περισσότερες της μίας επιλογές, που μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές δυνατότητες της πλειοψηφίας των ασθενών.

ρομποτικη αρθροπλαστικη ισχιου

Ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου

Η ραγδαια τεχνολογικη προοδος και η βελτίωση τόσο της φαρμακολογίας όσο και των αναισθησιολογικών τεχνικών έχουν επηρεάσει ευεργετικά τις χειρουργικές τεχνικές. Οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές στην ορθοπαιδική ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας. Ο ασθενής που πάσχει από εκφυλιστική νόσο όπως η οστεοαρθρίτιδα, μπορεί να υποβληθεί πλέον σε ένα ελάχιστα επεμβατικό χειρουργείο, με χρήση ρομποτικών συστημάτων και ειδικών ενθεμάτων .Όλα τα παραπάνω (προσπέλαση,τεχνική και υλικά) εξατομικεύονται στις δικές του σωματομετρικές ανάγκες αλλα κυρίως στο δικό του πρόβλημα.

Ημιολική Αρθροπλαστική Ισχίου

ημιολικη αρθροπλαστικη ισχιου

Η ημιολική αρθροπλαστική αποτελεί επέμβαση εκλογης στα κατάγματα του ισχίου που ορίζονται ως υποκεφαλικά. Εφαρμόζεται συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση παρεκτοπισμένων καταγμάτων του αυχένα του μηριαίου (υποκεφαλικά κατάγματα). Τα κατάγματα αυτά θεωρείται ότι διαταράσουν την αιμάτωση της κεφαλής και κατά συνέπεια χρήζουν αντικατάστασης από μεταλλική πρόθεση.

Είναι πολύ σημαντικό τα συγκεκριμένα κατάγματα του ισχίου να αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη τεχνική και αυτό γιατί τα υποκεφαλικά κατάγματα (ενδοαρθρικά κατάγματα) έχουν αυξημένο ποσοστό επιπλοκών (αποτυχία ανάταξης, καθυστερημένη πώρωση, μη-πώρωση, ψευδάρθρωση) και κίνδυνο εμφάνισης μετατραυματικής οστεονέκρωσης. Για τους λόγους αυτούς προτιμάται η χειρουργική θεραπεία.

Ο στόχος της χειρουργικής αντιμετώπισης είναι η σταθεροποίηση του κατάγματος και η όσο το δυνατόν γρηγορότερη ορθοστάτηση του ασθενούς. Το συμαντικότερο είναι οτι η χειρουργική επέμβαση συντελεί στη γρήγορη κινητοποίηση του ασθενούς προς αποφυγή πολλών προβλημάτων λόγω κλινοστατισμού ( ιδιαίτερα όταν τα κατάγματα αυτά συμβαίνουν σε ασθενείς μεγάλης ηλικίας).

Τα υποκεφαλικά κατάγματα σε αυτή την κατηγορία ασθενών αντιμετωπίζονται με ημιολική ή με ολική αρθροπλαστική ισχίου (η επιλογή εξαρτάται απο συνυπάρχουσες παθολογίες της άρθρωσης ,εάν δηλαδή εκτός απο το κάταγμα συνυπάρχει και κάποια μορφή αρθριτιδας). Η χειρουργική επέμβαση συντελεί στην αντικατάσταση της άρθρωσης του ισχίου είτε μερικώς (ημιολική αρθροπλαστική-ημιαρθροπλαστική) είτε ολικώς (ολική αρθροπλαστική).

Κατά την ημιαρθροπλαστική αφαιρείται η μηριαία κεφαλή και αντικαθίσταται με μεταλλική. Η μεταλλική αυτή κεφαλή αρθρώνεται απευθείας με τη φυσιολογική κοτύλη.

Τα Υλικά

Οι προθέσεις αυτές είναι σχεδιασμένες να αντικαθιστούν μόνο το κατεστραμένο μέρος της άρθρωσης (το τμήμα δηλαδή του οστού που υπέστη το κάταγμα). Αποτελεί τεχνική αρθροπλαστικής η οποία εστιάζει αποκλειστικά στο πάσχον τμήμα της άρθρωσης επιτυγχάνοντας την διατήρηση υγιούς τμήματος αυτής.

Η φιλοσοφία είναι παρόμοια με την ολική αρθροπλαστική ωστόσο διαφοροποιείται σημαντικά αναφορικά με την έκταση της βλάβης και την τεχνική τοποθέτησης των ενθεμάτων. Αποτελείται και εδώ (όπως και στην ολική ) από μεταλλικά και πλαστικά μέρη.
Τα μεταλλικά μέρη του εμφυτεύματος – πρόθεσης αποτελούνται από τιτάνιο ή κράματα κοβαλτίου – χρωμίου.

Διαθέτουμε επίσης νέας γενιάς κεραμικά υλικά καθώς και πολυαιθυλένιο υψηλής συνδεσιμότητας , τα οποία προσφέρουν κίνηση με μειωμένη τριβή. Η μειωμένη τριβή καθυστερεί την φθορά της πρόθεσης και προσφέρει μακροχρόνια επιβίωση της τεχνητής πρόθεσης.

Τα πλαστικά μέρη είναι κατασκευασμένα από υψηλού μοριακού βάρους πολυαιθυλένιο (Ultra high molecular weight polyethylene).
Τα μεταλλικά μέρη της άρθρωσης προσαρμόζουν στα φθαρμένα τμήματα των οστών. Το πλαστικό μέρος παρεμβάλλεται μεταξύ αυτών .

ημιολικη αρθροπλαστικη ισχιου
Η τεχνητή άρθρωση

Μία τεχνητή άρθρωση ημιολικής αρθροπλαστικής αποτελειται απο τα ακόλουθα μερη:

 • ένα μηριαίο στέλεχος που υποκαθιστα τη συνέχεια του μηριαιόυ οστού για χρήση με τσιμέντο (ειδική κόλλα για την σύδεση με ο υγιές τμήμα του οστού) . Αυτό το τμήμα της τεχνητής πρόθεσης είναι κατασκευασμένο από κράμα ανοξείδωτου χάλυβα, με γυαλισμένη (highly polished) εξωτερική επιφάνεια και σφηνοειδή σχεδιασμό (double tapered) .
 • μία μεταλλική κεφαλή κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα. Η κεφαλή προσφέρεται σε διάφορες διαστάσεις εξωτερικής διαμέτρου και σε διάφορα μεγέθη ανά διάμετρο.
 • μιά κεφαλή διπλής κίνησης σε ποικιλία διαστάσεων τόσο στην εσωτερικής διαμέτρο όσο και στην εξωτερικής της διαμέτρο.
Πόνος

Η κατάλληλη αναισθησιολογική τεχνική (επισκληρίδιος με αντλίες έγχυσης μετεγχειρητικά) εκμηδενίζει τα επίπεδα του πόνου και οι ασθενείς μας δεν βιώνουν το χειρουργείο ως μια δυσάρεστη εμπειρία. Επιπρόσθετα με τις χειρουργικές τεχνικές και τα πρωτόκολλα που επιλέγουμε ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και εύκολα διαχειρίσιμος

Αποκατάσταση

Η εξέλιξη των αναισθησιολογικών και χειρουργικών τεχνικών εξασφαλίζουν ταχύτερη αποκατάσταση των ασθενών σήμερα.

Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται σε περιπτώσεις οπου τμήμα της άρθρωσης έχει υποστεί κάταγμα. Η επιλογή της τεχνικής εξασφαλίζει την αποκατάσταση του κατάγματος και ταυτόχρονα επαναφέρει την λειτουργικότητα της άρθρωσης.

Η ημιολική αρθροπλαστική απευθύνεται σε ασθενείς μεγάλης ηλικίας με ποικίλα συνοδά προβλήματα υγείας. Τα κατάγματα αυτά εαν δεν αποκατασταθούν χειρουργικά ενδέχεται να δημιουργήσουν επιπλοκές με καταστροφικές συνέπειες.

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Η ημιολική αρθροπλαστικη απευθύνεται σε ασθενείς μεγάλης ηλικίας οι οποίοι έχουν υποστεί παρεκτοπισμένο κάταγμα στον αυχένα του μηριαίου οστού (γνωστά ως υποκεφαλικά κατάγματα).

Τα κατάγματα αυτά στην περιοχή του ισχίου σε ηλικιωμένους ασθενείς είναι ένας σοβαρός τραυματισμός με αρκετά μεγάλο ποσοστό μετεγχειρητικών επιπλοκών και αυξημένο ποσοστό θνησιμότητας.Τα κατάγματα ισχίου εαν δεν αποκατασταθούν χειρουργικά ενδέχεται να δημιουργήσουν επιπλοκές με καταστροφικές συνέπειες.

Αντίθετα σε νεαρά άτομα γίνεται προσπάθεια διατήρησης της μηριαίας κεφαλής με οστεοσύνθεση. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται αυλοφόρες βίδες (διαδερμική τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας), ή ολισθαίνων ήλος με μία επιπρόσθετη βίδα. Στα υποκεφαλικά κατάγματα επειδή διαταράσσεται η αιμάτωση της μηριαίας κεφαλής κινδυνεύει η βιωσιμότητά της και αυξάνεται το ποσοστό ψευδαρθρώσεων (να μην κολλήσει το κάταγμα). Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής, σε περίπτωση που επιλέγουμε την οστεοσύνθεση σε αυτήν την κατηγορία των υποκεφαλικών. Ο χρόνος διενέργειας της επέμβασης είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχημένη έκβαση του χειρουργείου (μέσα σε 12 ώρες απο την στιγμή του κατάγματος). Η εγκαιρη ανάταξη και οστεοσύνθεση (η οποία πληρεί τις προυποθέσεις) είναι πολύ βασικός παράγοντας για την έκβαση της θεραπείας και την αποφυγή ενδεχόμενης οστεονέκρωσης της μηριαίας κεφαλής.

Πόσο κοστίζει η ημιολική αρθροπλαστικής ισχίου;

Το κόστος μίας Ημιολικής Αρθροπλαστικής εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες: Ο ασφαλιστικός φορέας του ασθενούς καλύπτει ένα μεγάλο μέρος από τα νοσήλεια και το βιοεμφυτέυσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται. Ο ασθενής καλύπτει τις ιατρικές αμοιβές και την συμμετοχή του στα νοσήλεια.

Σε γενικές γραμμές οι τιμές δεν αποκλείνουν αρκετά γιατί τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε επικοινωνία με τον χειρουργό έχουν διαμορφώσει το κόστος σε τιμές πακέτων.

Οι τιμές στα πακέτα επεμβάσεων διαφοροποιούνται ΜΟΝΟ αν υπάρχει ανάγκη για χρήση εξειδικευμένων υλικών, συγκεκριμένη τεχνική, το νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς και τον τύπο του δωματίου (μονόκλινο ή δίκλινο). Στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα το κόστος επηρεάζεται και από τις ημέρες νοσηλείας. Πιθανά συνοδά ιατρικά προβλήματα ενδέχεται να χρήζουν προεγχειρητικής διερεύνησης με την συνδρομή άλλων ειδικοτήτων (καρδιολογικά, πνευμονολογικά, παθολογικά, νεφρολογικά, κ.α). Αυτό ενδέχεται να επηρεάσει το κόστος της επέμβασης.

Εξαίρεση από τις χρεώσεις επωφελούνται οι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στην κάλυψη που τους παρέχουν οι περισσότερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με την προϋπόθεση ότι δεν υπάγονται σε εξαιρέσεις και ειδικούς όρους. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι το κόστος σήμερα δεν είναι απαγορευτικό και για κάθε περίπτωση υπάρχουν περισσότερες της μίας επιλογές, που μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές δυνατότητες της πλειοψηφίας των ασθενών.

Άρθρα σχετικά με την αρθροπλαστική ισχύου

Ανισοσκελία μετά από ολική αρθροπλαστική ισχίου

αρθροπλαστικη ισχιου

Η ανισοσκελία είναι μία παθολογική κατάσταση στην οποία παρατηρείται άνισο μήκος μεταξύ των δύο σκελών (κάτω άκρων) ενός ατόμου. Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχουν μικρού βαθμού ανισοσκελία…

Προφυλάξεις μετά από αρθροπλαστική ισχίου

αρθροπλαστικη ισχιου

Το καινούργιο σας ισχίο είναι σχεδιασμένο για να εξαλείφει το πόνο και να αυξάνει τη λειτουργικότητα. Υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις που προκαλούν αδικαιολόγητη πίεση στο καινούργιο σας ισχίο…

Αρθροπλαστική ισχίου επιπλοκές

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας εξαιρετικά σύνθετος οργανισμός. Για το λόγο αυτό, οι αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης ή μετά από αυτή, δεν είναι πάντα προβλέψιμες…

Συνεργασίες με ιδιωτικά Νοσοκομεία και Ομίλους

 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Σπηλιωτοπουλος
 • Ορθοπαιδικος Αμπελοκηποι
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος

  Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου της ιστοσελίδας orthosoma.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

  © 2024 - orthosoma.gr | Developed by NuLLFiX