Υπηρεσίες

Αρθροπλαστική Γόνατος

αρθροπλαστικη γονατοσαρθροπλαστικη γονατοσ
Στο Ορθοπαιδικό μας κέντρο (Ορθό-Σώμα) η χρήση σύγχρονων και καινοτόμων χειρουργικών τεχνικών έχει σαν στόχο το βέλτιστο χειρουργικό αποτέλεσμα, την ελαχιστοποίση του χρόνου νοσηλείας και την ταχεία αποκατάσταση των ασθενών. 
Μέσα από εξατομικευμένα πρωτόκολλα (ERAS) προσαρμόζουμε το χειρουργείο στις ανάγκες του κάθε ασθενούς. 
 
Οι τεχνικές μας στοχεύουν στην άριστη λειτουργικότητα της άρθρωσης ώστε να επαναφέρουμε την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα των ασθενών. Η αντικατάσταση του φθαρμένου χονδρου γίνεται μέσα απο μικρή τομή ( 8 εκατοστών, MIS) με ταυτόχρονη χρήση υπερσύγχρονων συστημάτων ρομποτικής υποβοήθησης (CAOS) . 
 
Τα οφέλη απο την μικρή παρεμβατικότητα στούς μύες και στα μαλακά μόρια ποικίλα. Εξασφαλίζουμε εκτός απο τον μικρότερο τραυματισμό στους ιστούς, μικρότερη απώλεια αίματος και κατα συνέπεια λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο.
Η διόρθωση του μηχανικού άξονα τους σκέλους επιτυγχάνεται με ρομποτικά συστήματα υποβοήθησης που εξασφαλίζουν την καλή κινηματική της άρθρωσης (ένα ανώδυνο και πλήρες εύρος κινησης στο γόνατο) . 
 
Η αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί εκτός απο επανορθωτική χειρουργική επέμβαση μια διαδικασία υπηρεσιών που στο κέντρο μας αρχίζει απο τις ανάγκες της πάθησης σας και τελειώνει με την ικανοποίηση σας. 
Οι βασικές τεχνικές που ακολουθούμε

Αρθροπλαστική γόνατος ελάχιστης επεμβατικότητας (Minimally Invasive Surgery)

Η αρθροπλαστική ελάχιστης επεμβατικότητας χρησιμοποιεί εξειδικευμένα εργαλεία τα οποία προσαρμόζουν με ακρίβεια δια μέσου μικρών τομών. Η ελάχιστη διαταραχή στους ιστούς πέρα από το άριστο κοσμητικό αποτέλεσμα έχει αρκετά πλεονεκτήματα.

Αρθροπλαστική γόνατος Fast Track (Enhanced recovery after surgery – protocols)

Το fast track ή ERAS δεν αφορά τρόπο εκτέλεσης της ολικής αρθροπλαστικής, αλλά πρωτόκολλο που περιλαμβάνει συνδυασμό αναισθησιολογικής φροντίδας, φαρμακευτικής αγωγής και φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης.

Τα πρωτόκολλα ταχείας κινητοποίησης (fast track – Εnhanced Recovery After Surgery) χρησιμοποιούνται στην Ορθοπαιδική και έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή πρακτική του σύγχρονου Ορθοπαιδικού Χειρουργού.

Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος

Η άρθρωση του γόνατος απαρτίζεται από τρεις ανατομικές περιοχές που σχηματίζονται μεταξύ των οστών και ονομάζονται “διαμερίσματα” (πρόσθιο-επιγονατιδομηριαίο, έσω και έξω). Η ΟΛΙΚΗ αρθροπλαστική είναι επέμβαση αντικατάστασης των φθαρμένων περιοχών- διαμερισμάτων της άρθρωσης (συνηθέστερα του έσω και του έξω). Σπανιότερα χρήζει αντικατάσταση και το επιγονατιδομηριαίο διαμέρισμα (πρόσθιο). Η ολική αρθροπλαστική αποτελεί την επέμβαση εμφύτευσης προθέσεων (δημιουργία τεχνητής άρθρωσης) με σκοπό την αποκατάσταση ανώδυνης βάδισης επαναφέροντας την ποιότητα ζωής στους ασθενείς.

Τα Υλικά

Ο συγκερασμός νέων χειρουργικών τεχνικών και τεχνολογικής ανάτασης οδήγησαν στην επίτευξη μεγαλύτερης αντοχής των αρθροπλαστικών στον χρόνο. Η Αρθροπλαστική σήμερα διενεργείται με καινοτόμα υλικά που προσφέρουν εγγυημένη μακροβιότητα. Την αντοχή των υλικών αρθροπλαστικής στον χρόνο εγγυάται αφενός η ορθή τοποθέτηση τους (συνυφασμένη με την χειρουργική εμπειρία) αφετέρου η ποιοτική αναβάθμισή τους.

Η τεχνητή άρθρωση

Οι πρώτοι τύποι εμφυτευμάτων που δημιουργήθηκαν εφάρμοσαν το σκεπτικό της κινηματικής της άρθρωσης. Περιελάμβαναν δηλαδή ένα και μοναδικό τμήμα ,συνδεδεμένο και αρθρούμενο εμφύτευμα (τύπου “μεντεσέ”). Τα νεώτερα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται σήμερα σχεδιάστηκαν αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα της άρθρωσης. Προσπαθούν ουσιαστικά να μιμηθούν καλύτερα την κίνηση ενός φυσιολογικού γόνατος. Σε κάποιους εξελιγμένους τύπους εμφυτευμάτων διατηρούνται οι σύνδεσμοι του ασθενούς ενώ σε κάποιους άλλους υποκαθίστανται από την πρόθεση.

Πόνος

Η εξέλιξη της φαρμακολογίας (αντλίες πόνου – Patient Controlled Analgesia, χορήγηση αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων) μας επιτρέπουν σήμερα να διαχειριζόμαστε τον μετεγχειρητικό πόνο σε επίπεδα τα οποία είναι απόλυτα ελεγχόμενα και οι ασθενείς επανέρχονται στις καθημερινές τους δραστηριότητες τους χωρίς επώδυνους περιορισμούς. Η κατάλληλη αναισθησιολογική τεχνική (επισκληρίδιος με αντλίες έγχυσης μετεγχειρητικά) εκμηδενίζει τα επίπεδα του πόνου και οι ασθενείς μας δεν βιώνουν το χειρουργείο ως μια δυσάρεστη εμπειρία. Επιπρόσθετα με τις χειρουργικές τεχνικές και τα πρωτόκολλα που επιλέγουμε ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και εύκολα διαχειρίσιμος.

Αποκατάσταση

Ο ασθενής ορθοστατεί την ημέρα του χειρουργείου και βαδίζει άμεσα. Εφαρμόζοντας πρωτόκολλα ταχείας αποκατάστασης οι ασθενείς εξέρχονται από την κλινική 24 – 48 ώρες μετά την επέμβαση.

Η βάδιση στην πλειοψηφία των περιστατικών γίνεται χωρίς βοηθήματα και ο ασθενής μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί με την έξοδο του από την κλινική.

Σε ποιους απευθύνεται;

O ιδανικός υποψήφιος είναι ο ασθενής με συμπτωματική αρθρίτιδα, φθορά δηλαδή του αρθρικού χόνδρου σε δύο τουλάχιστον απο τα τρία διαμερίσματα της άρθρωσης. Σημαντικά κριτήρια επιλογής αποτελούν οι ασθενείς εκεινοι, των οποιών τα συμπτώματα εμμένουν παρά την συντηρητική αγωγή.

Στα αρχικά στάδια της νόσου υπάρχουν διαλείποντα συμπτώματα με εξάρσεις και υφέσεις. Σε προχωρημένα στάδια οι ενοχλήσεις επιμένουν και τελικά ο πόνος εγκαθίστανται ακόμη και σε ηρεμία (πολλές φορές ξυπνάει τους ασθενείς διαταράσσοντας τον ύπνο τους).

Συνοδά συμπτώματα αποτελούν το οίδημα ( πρήξιμο της άρθρωσης), ο κριγμός (ήχος τριβής μεταξύ των φθαρμένων οστών), η δυσκαμψία (επώδυνος περιορισμός της κίνησης) και η παραμόρφωση του άξονα (ραιβογονία ή σπανιότερα βλαισογονία).

Υπάρχουν διάφορα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε μία τέτοια παθολογική κατάσταση. Τα συνηθέστερα είναι η προχωρημένη ηλικία (εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα), τροχαία ατυχήματα (μεταταραυματική αρθρίτιδα) ή παθήσεις – αυτοάνοσα νοσήματα (ρευματοειδής αρθρίτιδα).

Πόσο κοστίζει η ολική αρθροπλαστική γόνατος;

Το κόστος μίας Ολικής Αρθροπλαστικής εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες: Ο ασφαλιστικός φορέας του ασθενούς καλύπτει ένα μεγάλο μέρος από τα νοσήλεια και το βιοεμφυτέυσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται. Ο ασθενής καλύπτει τις ιατρικές αμοιβές και την συμμετοχή του στα νοσήλεια.

Σε γενικές γραμμές οι τιμές δεν αποκλείνουν αρκετά γιατί τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε επικοινωνία με τον χειρουργό έχουν διαμορφώσει το κόστος σε τιμές πακέτων. Οι τιμές στα πακέτα επεμβάσεων διαφοροποιούνται ΜΟΝΟ αν υπάρχει ανάγκη για χρήση εξειδικευμένων υλικών, συγκεκριμένη τεχνική, το νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς και τον τύπο του δωματίου (μονόκλινο ή δίκλινο). Στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα το κόστος επηρεάζεται και από τις ημέρες νοσηλείας. Πιθανά συνοδά ιατρικά προβλήματα ενδέχεται να χρήζουν προεγχειρητικής διερεύνησης με την συνδρομή άλλων ειδικοτήτων (καρδιολογικά, πνευμονολογικά, παθολογικά, νεφρολογικά, κ.α). Αυτό ενδέχεται να επηρεάσει το κόστος της επέμβασης.

Εξαίρεση από τις χρεώσεις επωφελούνται οι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στην κάλυψη που τους παρέχουν οι περισσότερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με την προϋπόθεση ότι δεν υπάγονται σε εξαιρέσεις και ειδικούς όρους. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι το κόστος σήμερα δεν είναι απαγορευτικό και για κάθε περίπτωση υπάρχουν περισσότερες της μίας επιλογές, που μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές δυνατότητες της πλειοψηφίας των ασθενών.

Video σχετικά με την ολική αρθροπλαστική γόνατος

Άλλες σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές

Ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος

ρομποτικη αρθροπλαστικη γονατοσ
Τα ρομποτικά συστήματα έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται ευρέως και στις επεμβάσεις αντικατάστασης αρθρώσεων. 
Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό ενσωματώνοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη. 
Συγκεκριμένα στην ολική αρθροπλαστική του γόνατος, τα ρομποτικά συστήματα  παρέχουν ασφάλεια και μεγάλη ακρίβεια στο χειρουργείο. Πρόκειται για μια τεχνολογία που δεν περιορίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο ασθενούς. Αντίθετα εξατομικεύεται και προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες κάθε άρθρωσης.
Η συνδυασμένη  χρήση χειρουργικού ρομπότ με τεχνική MIS, στις επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος  συνοδεύεται από ιδιαίτερα σημαντικά πλεονεκτήματα:
 • Προσαρμογή της επέμβασης στις ανατομικές ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή.
 • Μικρότερη παρεμβατικότητα πρακτικά σημαίνει μικρότερη κακοποίηση  ιστών και συνεπώς ταχύτερη αποκατάσταση.
 • Πλήρης λειτουργικότητα άρθρωσης γόνατος με πλήρες ανώδυνο εύρος κίνησης και φυσιολογική βάδιση.
Ο χειρουργός βάσει του προεγχειρητικού σχεδιασμού  με την βοήθεια της τεχνολογίας  δημιουργεί ένα τρισδιάστατο εικονικό μοντέλο της πάσχουσας άρθρωσης. Με τον τρόπο αυτό είμαστε σε θέση να τοποθετήσουμε τα εμφυτεύματα της αρθροπλαστικής εικονικά στο γόνατο. Πρόκειται για μια εικονική προσομοίωση του χειρουργείου που μας επιτρέπει να βρούμε την άριστη θέση των εμφυτευμάτων όπως και να κάνουμε κινηματική ανάλυση της άρθρωσης. Ειδικό λογισμικό μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για το πόσο σωστά θα γίνεται η κίνηση μετά το χειρουργείο πριν αυτό καν γίνει. Η διαδικασία αυτή αποτελεί μια “προβα” χειρουργείου  ελαχιστοποιώντας τα λάθη και τον χειρουργικό χρόνο. Ο λεπτομερής αυτός προεγχειρητικός σχεδιασμός με την βοήθεια της τεχνολογίας μας δίνει λεπτομερή υπολογισμό  παραμέτρων που αντανακλούν στην επιτυχία της επέμβασης. 

Ψηφιακά υποβοηθούμενη αρθροπλαστική γόνατος CAOS

Πρόκειται για την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στην αρθροπλαστική. Χρησιμοποιείται δηλαδή υπολογιστής μέσω των μετρήσεων του οποίου επιτυγχάνεται η ορθή τοποθέτηση των υλικών.

H κατάλληλη τοποθέτηση των προθέσεων (τεχνητών αρθρώσεων) φαίνεται να είναι ο ουσιώδης παράγοντας ο οποίος καθορίζει την καλή λειτουργία και επιβίωση μιας τεχνητής άρθρωσης.

Εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος CFTKR

Το “εξατομικευμένο γόνατο” αποτελεί τεχνική που ακολουθεί την τεχνολογική εξέλιξη στην νέα γενιά αρθοπλαστικών. Με την τεχνική αυτή ο ασθενής υποβάλλεται σε μαγνητική ή αξονική τομογραφία γόνατος 20 ημέρες πριν το χειρουργείο.

Στην συνέχεια με ειδικό λογισμικό αναλύεται και αποστέλλεται αυτή σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού. Ακολουθεί η γραμμή παραγωγής στην οποία σχεδιάζονται ειδικά εργαλεία για τη διαμόρφωση της άρθρωσης ώστε να δεχθεί την πρόθεση του γόνατος.

Αρθροπλαστική και στα δύο γόνατα ταυτόχρονα (BKR)

Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος αφορά την καταστροφή του αρθρικού χόνδρου, του προστατευτικού δηλαδή εκείνου ιστού που αμβλύνει τις τριβές μεταξύ των οστών και βοηθά στην κύλιση και ολίσθηση των αρθρώσεων.

Όταν ο αρθρικός χόνδρος φθαρεί και στα δύο γόνατα μια τεχνητή πρόθεση παίρνει την θέση του. Η χειρουργική τεχνική της εμφύτευσης της προθέσεως και την 2 αρθρώσεων στον ίδιο χρόνο ονομάζεται Bilateral Knee Replacement – Αμφοτερόπλευρη αρθροπλαστική γονάτων.

Μερική Αρθροπλαστική Γόνατος

 • μερικη αρθροπλαστικη γονατοσ

Η άρθρωση του γόνατος απαρτίζεται από τρεις ανατομικές περιοχές που σχηματίζονται μεταξύ των οστών και ονομάζονται “διαμερίσματα” (πρόσθιο, έσω και έξω). Η μονοδιαμερισματική είναι επέμβαση μερικής αρθροπλαστικής της άρθρωσης του γόνατος και αφορά την αντικατάσταση του ενός τμήματος της άρθρωσης συνήθως του έσω το οποίο προσβάλλεται συχνότερα.

Τα Υλικά

Οι προθέσεις αυτές είναι σχεδιασμένες να αντικαθιστούν μέρος της άρθρωσης. Αποτελεί τεχνική αρθροπλαστικής η οποία εστιάζει αποκλειστικά στο φθαρμένο τμήμα της άρθρωσης επιτυγχάνοντας την διατήρηση υγιούς τμήματος αυτής.

Η φιλοσοφία είναι παρόμοια με την ολική αρθροπλαστική ωστόσο διαφοροποιείται σημαντικά αναφορικά με την πρόσπελαση (χειρουργικό μονοπάτι) και την τεχνική τοποθέτησης των ενθεμάτων. Αποτελείται και εδώ (όπως και στην ολική ) από μεταλλικά και πλαστικά μέρη.

Τα μεταλλικά μέρη του εμφυτεύματος – πρόθεσης αποτελούνται από τιτάνιο ή κράματα κοβαλτίου – χρωμίου. Τα πλαστικά μέρη είναι κατασκευασμένα από υψηλού μοριακού βάρους πολυαιθυλένιο (Ultra high molecular weight polyethylene).

Τα μεταλλικά μέρη της άρθρωσης προσαρμόζουν στα φθαρμένα τμήματα των οστών. Το πλαστικό μέρος παρεμβάλλεται μεταξύ αυτών και είναι μικρότερο σε μέγεθος σε σύγκριση με την ολική αρθροπλαστική.

Η τεχνητή άρθρωση

Στην μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος, χρησιμοποιούνται προθέσεις που επικαλύπτουν τμηματικά τα άκρα του μηριαίου και της κνήμης. Στην περίπτωση που μόνο ένα διαμέρισμα (μια πλευρά) της άρθρωσης του γόνατος είναι κατεστραμμένη χρησιμοποιούνται μικρότερα εμφυτεύματα για να επικαλύψουν εκείνη την πλευρά (Μονοδιαμερισματική Αρθροπλαστική Γόνατος).

Πόνος

Η εξέλιξη των αναισθησιολογικών – φαρμακολογικών τεχνικών είναι και εδώ ζωτικής σημασίας στην διαχείριση του πόνου. Το γεγονός ωστόσο της μικρότερης παρέμβασης σε ιστούς και οστά προσφέρει επιπρόσθετα πλεονεκτήματα στην μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς (μικρότερη αιμορραγία, λιγότερος πόνος,ταχύτερη αποκατάσταση).

Αποκατάσταση

Η μικρότερη σε έκταση και χρόνο επέμβαση προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στην νοσηλεία όσο και στην μετεγχειρητική αποκατάσταση των ασθενών. Ο μικρότερος τραυματισμός των ιστών και οστών επιταχύνει σημαντικά την επάνοδο των ασθενών, ελαχιστοποιόντας τις πιθανές επιπλοκές.

Σε ποιους απευθύνεται;

O ιδανικός υποψήφιος είναι ο ασθενής με εντοπισμένη συμπτωματική αρθρίτιδα, περιορισμένη στο ένα διαμέρισμα της αρθρώσεως (συνήθως έσω).

Σημαντικά κριτήρια επιλογής αποτελούν ο ακέραιος πρόσθιο χιαστός και έσω πλάγιος σύνδεσμος, η διορθώσιμη παραμόρφωση και το καλό εύρος κίνησης του γόνατος. Σχετικές αντενδείξεις αποτελούν η ηλικία, το σωματικό βάρος, το φύλο και το επίπεδο δραστηριότητας.

Πλεονεκτήματα της τεχνικής
 • Μικρότερο χειρουργικό τραύμα (μικρότερος τραυματισμός-παρέμβαση μαλακών μορίων)

 • Μειωμένη ανάγκη μετάγγισης

 • Ταχύτερη αποκατάσταση

 • Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος

 • Διατήρηση των συνδεσμικών στοιχείων που σημαίνει μια άρθρωση με κινηματική σχεδόν όμοια με αυτή του φυσιολογικού γόνατος

 • Διατήρηση του φυσιολογικού αρθρικού χόνδρου στα μη προσβεβλημένα τμήματα της άρθρωσης

Συμπερασματικά η μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική είναι η επέμβαση εκλογής σε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από αρθρίτιδα περιοριζόμενη σε ένα ανατομικό διαμέρισμα.

Αποτελεί τεχνική που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια γιατί με κατάλληλη επιλογή ασθενούς προσφέρει άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα.

Πόσο κοστίζει η μερική αρθροπλαστικής γόνατος;

Ο ασφαλιστικός φορέας του ασθενούς καλύπτει ένα μεγάλο μέρος από τα νοσήλεια και το βιοεμφυτέυσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται. Ο ασθενής καλύπτει τις ιατρικές αμοιβές και την συμμετοχή του στα νοσήλεια. Σε γενικές γραμμές οι τιμές δεν αποκλείνουν αρκετά γιατί τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε επικοινωνία με τον χειρουργό έχουν διαμορφώσει το κόστος σε τιμές πακέτων. Πιθανά συνοδά ιατρικά προβλήματα ενδέχεται να χρήζουν προεγχειρητικής διερεύνησης με την συνδρομή άλλων ειδικοτήτων (καρδιολογικά, πνευμονολογικά, παθολογικά, νεφρολογικά, κ.α). Αυτό ενδέχεται να επηρεάσει το κόστος της επέμβασης.

Εξαίρεση από τις χρεώσεις επωφελούνται οι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στην κάλυψη που τους παρέχουν οι περισσότερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με την προϋπόθεση ότι δεν υπάγονται σε εξαιρέσεις και ειδικούς όρους.

Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι το κόστος σήμερα δεν είναι απαγορευτικό και για κάθε περίπτωση υπάρχουν περισσότερες της μίας επιλογές, που μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές δυνατότητες της πλειοψηφίας των ασθενών.

Άρθρα σχετικά με την αρθροπλαστική γόνατος

Τι είναι αρθροπλαστική γόνατος και πότε χρειάζεται

αρθροπλαστικη γονατοσ

Αρθροπλαστική είναι η επέμβαση που διενεργείται όταν η άρθρωση καταστραφεί. Υπάρχουν διάφορα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε μία τέτοια παθολογική κατάσταση. Τα συνηθέστερα είναι η προχωρημένη ηλικία (εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα), τροχαία ή εργατικά…

Θεραπεία οστεοαρθρίτιδας με υαλουρονικό οξύ

αρθροπλαστικη γονατοσ
Στο οστεοαρθριτικό γόνατο, η ποιότητα και η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος στο υγρό της άρθρωσης μειώνεται. προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία και πρήξιμο στην άρθρωση.
Η ένεση υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πόνου στο γόνατο που προκαλείται από οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ) σε ασθενείς που έχουν ήδη υποβληθεί σε συντηρητική θεραπεία χωρίς αποτελέσματα…

Αρθροπλαστική γονάτου επιπλοκές

αρθροπλαστικη γονατοσ

Η αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί μία σοβαρή επανορθωτική επέμβαση. Δομές γειτονικές προς το μέρος της επεμβάσεως (όργανα, οστά, μύες, αιμοφόρα αγγεία, νεύρα) μπορεί να τραυματιστούν κατά την επέμβαση. Η έκταση της βλάβης ενδέχεται να προκαλέσει από ασήμαντες έως…

Συνεργασίες με ιδιωτικά Νοσοκομεία και Ομίλους

 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Σπηλιωτοπουλος
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Αμπελοκηποι
 • Ορθοπαιδικος Αμπελοκηποι
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος

  Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου της ιστοσελίδας orthosoma.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

  © 2022 - orthosoma.gr | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders