Τι είναι η αρθροπλαστική γόνατος και πότε χρειάζεται

αρθροπλαστικη γονατοσ ποτε χρειαζεται

Αρθροπλαστική είναι η επέμβαση που διενεργείται όταν η άρθρωση καταστραφεί. Στα σημεία του σώματος όπου συναντιούνται τα οστά, έχουμε τη λεγόμενη άρθρωση. Η πιό γνωστή από τις αρθρώσεις η οποία πονάει με μεγαλύτερη συχνότητα είναι το γόνατο. Ο πόνος αυτός συνήθως προέρχεται από την φθορά του χόνδρου (περίβλημα του οστού) και την έλλειψη του αρθρικού υγρού τα οποία λειτουργούν σαν προστατευτικός μανδύας στις επιφάνειες των οστών. Υπάρχουν διάφορα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε μία τέτοια παθολογική κατάσταση. Τα συνηθέστερα είναι η προχωρημένη ηλικία (εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα), τροχαία ή εργατικά ατυχήματα (μεταταραυματική αρθρίτιδα) ή παθήσεις – αυτοάνοσα νοσήματα (με κυριότερη την ρευματοειδή αρθρίτιδα).

Όταν ο αρθρικός χόνδρος φθαρεί τότε μια τεχνητή πρόθεση παίρνει την θέση του. Η αντικατάσταση αφορά μόνο την φθαρμένη επιφάνεια και τα αρθριτικά οστά αντικαθίστανται από νέα βιοσυμβατά ενθέματα (προθέσεις).

Η αρθροπλαστική αποτελεί την επέμβαση εμφύτευσης προθέσεων (δημιουργία τεχνητής άρθρωσης) με σκοπό την αποκατάσταση ανώδυνης βάδισης επαναφέροντας την ποιότητα ζωής στους ασθενείς. Η ολική αρθροπλαστική δημιουργεί συνθήκες φυσιολογικής λειτουργίας της άρθρωσης και ο κύριος στόχος είναι η απαλλαγή του ασθενούς από τον πόνο. Αυτό βοηθάει στο να αποκατασταθεί η φυσιολογική κίνηση των αρθρώσεων και η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες συμβάλλοντας στην ποιότητα ζωής.

Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής σε συνδυασμό με την εξέλιξη των ορθοπαιδικών υλικών σήμερα, μας επιτρέπουν να διορθώνουμε με επιτυχία μεγάλες βλάβες μέσα από μικρές τομές. Τα οφέλη από τη μικρή παρεμβατικότητα στους μυς και στα μαλακά μόρια ποικίλα. Εξασφαλίζουμε εκτός από το μικρότερο τραυματισμό στους ιστούς, μικρότερη απώλεια αίματος και κατά συνέπεια λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο. Η διόρθωση του μηχανικού άξονα τους σκέλους αποτελεί παράμετρο ζωτικής σημασίας. Εξασφαλίζει την καλή κινηματική της άρθρωσης (ανώδυνο εύρος κίνησης) του γόνατος και αποτελεί την ΜΟΝΑΔΙΚΗ εγγύηση για άριστα, μόνιμα και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Πρωταρχικός στόχος μας ένα επιτυχημένο χειρουργείο που θα κρατήσει για πάντα.Επιτυχημένη παγκοσμίως θεωρείται μια αρθροπλαστική όταν παρέχεται ασφάλεια, καλή λειτουργικότητα και εγγυημένα-μακροχρόνια αποτελέσματα.

Ο ασθενής μετά την επέμβαση μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς λειτουργικά ενοχλήματα. Ο ύπνος του δεν διαταράσσεται από τους πόνους. Η επέμβαση του επιτρέπει να ανακτήσει ένα ανώδυνο και πλήρες εύρος κίνησης της άρθρωσης. Αυτό του παρέχει ασφάλεια και κυρίως αυτοπεποίθηση να συμμετάσχει ακόμη και σε αθλήματα χαμηλών απαιτήσεων.
Η τεχνολογική πρόοδος σε συνδυασμό με την βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών έχουν οδηγήσει στην ταχύτερη αποκατάσταση των ασθενών που υποβάλλονται σε αρθροπλαστική γόνατος σήμερα.

Συνεργασίες με ιδιωτικά Νοσοκομεία και Ομίλους

 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Σπηλιωτοπουλος
 • Ορθοπαιδικος Αμπελοκηποι
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος

  Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου της ιστοσελίδας orthosoma.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

  © 2024 - orthosoma.gr | Developed by NuLLFiX