Ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου

ρομποτικη αρθροπλαστικη ισχιου

Η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος και η βελτίωση τόσο της φαρμακολογίας όσο και των αναισθησιολογικών τεχνικών έχουν επηρεάσει ευεργετικά τις χειρουργικές τεχνικές. Οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές στην ορθοπαιδική ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας. Ο ασθενής που πάσχει από εκφυλιστική νόσο όπως η οστεοαρθρίτιδα, μπορεί να υποβληθεί πλέον σε ένα ελάχιστα επεμβατικό χειρουργείο, με χρήση ρομποτικών συστημάτων και ειδικών ενθεμάτων. Όλα τα παραπάνω (προσπέλαση,τεχνική και υλικά) εξατομικεύονται στις δικές του σωματομετρικές ανάγκες αλλά κυρίως στο δικό του πρόβλημα.

Τα διάφορα ρομποτικά συστήματα σε συνδυασμό με το εξατομικευμένο χειρουργικό πλάνο είναι σε θέση να διασφαλίσουν με μεγάλη ακρίβεια το σημείο όπου θα διαμορφωθεί η καινούργια άρθρωση. Ο σωστός προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει αξονική τομογραφία των αρθρώσεων του ισχίου, του γόνατος και της ποδοκνημικής. Αυτό βοηθάει σημαντικά ώστε να υπολογιστούν οι παράμετροι εκείνοι που θα διαμορφώσουν την τρισδιάστατη απεικόνιση της πάσχουσας άρθρωσης. Αυτό το εικονικό μοντέλο που δημιουργείται βασιζόμενο στην μοναδική ανατομία του ασθενούς χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του εξατομικευμένου προεγχειρητικού σχεδίου εκτέλεσης της αρθροπλαστικής.

Ο χειρουργός βασιζόμενος στον προεγχειρητικο σχεδιασμό είναι σε θέση να τοποθετήσει τα εμφυτεύματα της αρθροπλαστικής αρχικά εικονικά. Αυτό αποτελεί μια εικονική προσομοίωση του χειρουργείου, σαν πρόβα θα λέγαμε που μας επιτρέπει να οριοθετήσουμε την άριστη θέση των εμφυτευμάτων όπως και να αναλύσουμε την κινηματική της άρθρωσης του ισχίου. Τα ρομποτικά συστήματα διαθέτουν ειδικό λογισμικό μέσω του οποίου παρέχονται πληροφορίες για την κίνηση της πάσχουσας άρθρωσης πριν τοποθετήσουμε τις προθέσεις. Παρέχουν λοιπόν τις πληροφορίες από το χειρουργικό αποτέλεσμα χωρίς να έχει γίνει ακόμα το χειρουργείο! Είναι αυτονόητο ότι όταν το λάθος είναι προβλέψιμο μπορεί να αποφευχθεί και να εγγυηθεί την επιτυχία της επέμβασης. Η επιτυχία μίας επέμβασης αντανακλάται στον ασθενή όταν του εξασφαλίζει α)ανακούφιση από τον πόνο, β)γρήγορη επιστροφή στις φυσιολογικές του δραστηριότητες και γ)μεγάλη διάρκεια ζωής της τεχνητής αρθρώσεως.

Η εφαρμογή της ρομποτικής τεχνολογίας στην αντικατάσταση των αρθρώσεων διασφαλίζει την ορθή τοποθέτηση της τεχνητής άρθρωσης ενώ ταυτόχρονα εκμηδενίζει επιπλοκές όπως η ανισοσκελία η οποία αποτελεί σημαντικό και σοβαρό πρόβλημα όλων των συμβατικών τεχνικών. Ο λεπτομερής προεγχειρητικός σχεδιασμός δίνει πληροφορίες απόλυτης ακρίβειας στον υπολογισμό του μήκους των σκελών του ασθενούς. Αυτό εκμηδενίζει τις πιθανότητες μετεγχειρητικής ανισοσκελίας.

Συνεργασίες με ιδιωτικά Νοσοκομεία και Ομίλους

 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Αθηνα
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Σπηλιωτοπουλος
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος Αμπελοκηποι
 • Ορθοπαιδικος Αμπελοκηποι
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος
 • Ορθοπαιδικος Χειρουργος

  Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου της ιστοσελίδας orthosoma.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του βάση του Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

  © 2022 - orthosoma.gr | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders